Els CDR mantenen la convocatòria i les mobilitzacions contra la monarquia espanyola. Al llarg d'aquesta setmana s'han vist concentracions al barri de les Corts de Barcelona i Vic. Aquest vespre a Figueres, Albano Dante Fachin i l'alcaldessa de Garrigàs Pilar Bosch encapçalaran un acte de protesta. El plat fort es preveu per demà a Barcelona. Sota el lema "L'estocada final", els CDR demanen que "tothom surti al carrer".

A través de les xarxes socials, els diferents grups de CDR repartits per diferents municipis, estan viralitzant un vídeo on surt la imatge de Felip VI en el discurs posterior al referèndum de l'1 d'octubre i repeteixen les seves paraules: "Estem vivint moments molt greus". A partir d'aquí, enllacen titulars de premsa sobre els darrers escàndols de la monarquia espanyola i indrets d'arreu del territori català on senyalen el rebuig per la corona. Els lemes són clars: "No tenim Rei", "Foc al Borbó" i "CDR en xarxa".

En paral·lel a sortir al carrer aquest proper divendres, els CDR també demanen organitzar cassolades o protestes des dels balcons. 

balcons

cassolada 

La visita, una incògnita

De moment, la visita dels reis Felip VI i Letícia a Figueres i Barcelona prevista per aquest divendres ha quedat congelada. Ningú no en té notícia. Ni a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, ni a la Generalitat. Ni tan sols al museu de Figueres, l´únic lloc que havia transcendit que tenien intenció de visitar. De fet, la mateixa Casa Reial assegura que no té cap informació del viatge que s'havia de fer aquest divendres. La setmana passada va transcendir que els monarques visitarien Catalunya aquest divendres en el marc de la gira que estan realitzant per totes les comunitats autònomes per conèixer de primera mà l'impacte del coronavirus al territori. La notícia la va avançar La Vanguardia i la van confirmar immediatament de fonts de la Casa Reial TVE. Però no hi ha hagut més informacions des d'aleshores.

Òmnium, de la mà del seu vicepresident Marcel Mauri ja ha avisat que el Rei no és benvingut a Catalunya. En paral·lel, des de Madrid també estan organitzant una manifestació contra la monarquia i a favor de la república. Sota el lema "Davant la monarquia corrupta i les misèries del sistema, República Popular", diferents col·lectius liderats per Coordinadora 25S, es reuniran a Atocha a partir de les 20h el proper 25 de juliol. També participen altres organitzacions com Coordinadora Antifascista de Madrid, Izquierda Castellana o las Marchas de la Dignidad.