Els CDR han ocupat l'Ajuntament de Girona en protesta per la decisió de l'alcaldessa, Marta Madrenas, de suspendre els concerts i les barraques de Fires. A quarts de tres de la tarda, una trentena de manifestants han irromput al consistori i han pujat fins a la sala on es fan les juntes de govern (situada al primer pis). La protesta ha durat gairebé quatre hores, fins que finalment els CDR han abandonat el consistori.

Durant l'estona que han estat dins, han passat l'estona mirant la pantalla que hi ha a la sala o jugant a cartes. A més, han desplegat una pancarta a la façana del consistori, on s'hi pot llegir el lema "Prou criminalització al jovent i a les gironines", en referència a la suspensió dels concerts a La Copa. L'alcaldessa va decidir anul·lar-los per seguretat després dels aldarulls que ha viscut la ciutat.

ocupacio ajuntament girona cdr - acn

A la pancarta que han desplegat en un primer moment, se n'hi ha afegit una altra amb les paraules "Independència o bloqueig". A més, també han penjat una estelada en aquesta part de la façana del consistori. Els CDR, que mantenien ocupada la sala, han consensuat un manifest i han sortit al balcó a llegir-lo.
 
L'escrit, d'entrada, subratlla que la sentència de l'1-O ha estat "el detonant d'un esclat de mobilitzacions populars", que han patit "la repressió" de l'Estat com a resposta, "de la qual el Govern de la Generalitat també n'ha estat còmplice". Els CDR critiquen que, davant la "protesta popular", l'Estat ha enviat "milers de policies i guàrdies civils per atacar-nos", i que aquesta "violència policial" s'ha fet "colze a colze amb la policia botiflera dels Mossos d'Esquadra".

"Ells també són forces d'ocupació!", recull el manifest, que exigeix tant "l'expulsió" de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de Catalunya com la "dissolució" dels antidisturbis dels Mossos (ARRO i Brimo). A l'escrit, els CDR també carreguen contra JxCat i ERC, a qui acusen d'haver "mantingut una posició equidistant" i negar-se a demanar "la dimissió del conseller d'Interior".
 
Prop d'un parell d'hores després de llegir el manifesta, han abandonat l'Ajuntament per voluntat pròpia.