Els CDR han demanat al Govern de la Generalitat que alliberin el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el permetin assistir al pròxim ple del Parlament Europeu que se celebrarà a Estrasburg (França) el pròxim 13 de gener.

L'organització independentista ho ha fet a través d'un tuit hores després que el Tribunal Suprem hagi sentenciat que Junqueras està inhabilitat i no pot ser eurodiputat, tot i la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). "Practiqueu la desobediència civil institucional i permeteu que Junqueras assisteixi a l'Eurocambra", han escrit etiquetant el president de la Generalitat, Quim Torra, i els grups que formen el Govern, JxCat i ERC.

Pels CDR, aquesta sentència del Suprem és "una oportunitat" que té el Govern de Torra "per recuperar una mica de la dignitat que ha perdut amb la seva deriva repressiva i autonomista". A més, els CDR han assegurat que la decisió del tribunal espanyol "era d'esperar, tot i la investidura i formació del que li diuen 'govern progressista'".

"La justícia espanyola segueix sent antidemocràtica i no acata la resolució del TJUE. Un cop més s'evidencia que la taula de negociació no té recorregut", han etzibat amb referència a la taula de negociació pactada entre ERC i el PSOE a canvi de l'abstenció dels republicans en la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez.