El CDR Catalunya ha fet públic un comunicat avui en què exigeix "la dimissió o el cessament del conseller Miquel Buch, màxim responsable de l'actuació policial" del passat 21 de desembre amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. Alhora, també demanen que el Govern"apliqui el mandat de l'1 d'octubre i que deixi de fer política autonomista". Segons els CDR, els antiavalots dels Mossos van aplicar "una força repressiva injustificada, desproporcionada i que vulnera absolutament tots els protocols" davant els manifestants. 

El Consell de Ministres es va celebrar divendres passat a Barcelona i els Mossos, segons el CDR, van identificar a 60 persones i en van detenir 13 en les diverses manifestacions i concentracions que hi va haver durant tot el matí. També hi va haver 60 ferits, cap d'ells ferits de gravetat. 

El divendres es va veure una imatge "d'un govern espanyol imposant la seva presència a Barcelona, i d'un govern de Catalunya submís, que segueix fent política autonomista", segons expliquen els CDR al comunicat. 

El text també posa de manifest que s'ha observat com "abans, durant i després" del Consell  es va realitzar "una campanya criminalitzadora a les xarxes i als mitjans de comunicació per fer creure som violentes". "No ho som, només ens protegim de la repressió policial i judicial", afegeix el comunicat.