Un dels CDR detinguts dilluns per ordre del jutge Manuel García Castellón s'hauria entrevistat amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha informat l'agència Efe citant fonts de la investigació, que han precisat que es desconeix el contingut de la conversa. Fonts de Presidència han assegurat a ElNacional.cat  no comentem informacions d’aquest tipus i menys si es basen en filtracions. "No hi donem cap credibilitat", afirmen.

A més d'aquest contacte directe, altres fonts del cas citades per l'agència han indicat que un dels detinguts, Ferran Jolis, va assegurar al jutge que li havien dit que Torra els facilitaria l'entrada al Parlament per fer una tancada el pròxim 1 d'octubre, quan es compleixen dos anys de la consulta independentista del 2017.

Contacte indirecte

Les fonts citades per l'agència Efe han relatat que el detingut va declarar que havien fet un contacte indirecte amb responsables de la Generalitat perquè se'ls facilités l'entrada en institucions per a la consecució dels seus plans. Han recalcat que aquests contactes per aconseguir ajuda no van ser directes, sinó que es feien a través d'una tercera persona. Jolis va explicar que li van proposar fer la cobertura logístico-tècnica per mantenir les comunicacions d'internet i dels mòbils quan estiguessin dins el Parlament.

Les fonts han afirmat que hi ha indicis d'aquests contactes i s'està investigant el que ha declarat Jolis, que formaria part del nucli dur del grup de detinguts, juntament amb Jordi Ros, Xavier Duch i Eduard Garzón, considerat el capitost, d'acord amb les dades de la investigació.

El jutge Manuel García Castellón va ordenar dijous l'ingrés a presó preventiva i sense fiança dels set membres dels CDR detinguts en considerar que integraven una organització "jerarquitzada" que pretenia instaurar la república catalana per "qualsevol via, incloses les violentes".