Els CDR estan convocant una concentració demà a la tarda davant la seu del Parlament, coincidint amb la primera sessió del debat d'investidura de Pere Aragonès com a president. El lema de la convocatòria és "Ara és l'hora, independència" i també "Obeïu el poble" i "Compliu el mandat del 14-F".

El CDR del Barcelonès ha demanat als polítics independentistes que no facin autonomisme. "El 14-F vam tornar a votar independència. No volem delegats del Regne d’Espanya a les nostres institucions. Ens calen representants que compleixin amb el mandat popular", ha apuntat.

CDR

L'executiva de Junts ha aprovat aquest vespre abstenir-se en la votació per a investidura del republicà Pere Aragonès que se celebrarà demà al Parlament. 

Les raons que argumenta la direcció del partit, després d'escoltar els membres de la comissió negociadora i d'un llarg debat al partit, és que "no s'ha pogut arribar a cap acord de legislatura que garanteixi un govern estable que permeti sortir de la crisi social i econòmica que pateix Catalunya i que, a la vegada, implementi el mandat de les eleccions del 14-F, en què l'independentisme va superar per primer cop a la història el 52% dels vots".

A través d'una nota feta pública aquest vespre, la formació insisteix, però, que "l'objectiu de Junts per Catalunya ha estat i continua sent la configuració d'un acord de legislatura que garanteixi un govern independentista".

Junts insisteix des de dimarts, en què el secretari general, Jordi Sànchez, va exposar el posicionament del partit en una conferència, que encara no hi ha un acord amb ERC per garantir un govern sòlid i estable. La portaveu del grup parlamentari, Gemma Geis, va transmetre ahir a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que previsiblement no hi hauria un vot a favor d'aquest grup en la investidura de Pere Aragonès de divendres.

La segona votació de la investidura tindrà lloc dimarts de la setmana vinent.