El Comitè de Defensa de la República del Gòtic-Raval critica que els agents de la UPA (els antiavalots de la Guàrdia Urbana) identificaven persones de la manifestació pels drets dels sense papers i no eren a la plaça de Sant Jaume per controlar la manifestació unionista de Tabàrnia. 

El conflicte ha esclatat quan la policia ha despenjat el llaç groc de la façana de l'Ajuntament de Barcelona. El llaç havia quedat amagat rere el balcó per efecte del vent i els treballadors municipals l'han tornat a penjar. Quan han vist que el restituïen, els unionistes han començat a xiular i han intentat entrar a dins de l'edifici municipal. Això ha provocat moments de tensió. Hi ha hagut un forcejament en què han tirat a terra un agent de la Guàrdia Urbana que custodiava l'Ajuntament. 

"La Guàrdia Urbana ha retirat el llaç groc que penjava del balcó de l'Ajuntament per pròpia voluntat en una plaça de Sant Jaume plena d'ultres", subratlla el CDR en una piulada.

D'altra banda, asseguren que al final de la manifestació contra el racisme es feien identificacions. Amb el lema 'El racisme ens tanca', unes 1.200 persones, segons xifres facilitades per l'Ajuntament de Barcelona, s'han manifestat aquest diumenge pel centre de la ciutat per exigir la derogació de l'actual llei d'Estrangeria, denunciar la situació de milers de persones migrades i refugiades al nostre país i l'auge de les accions racistes.