Els Comitès de Defensa de República (CDR) han sortit en defensa dels vuit joves de la població navarresa d'Altsasu, acusats de terrorisme després d'una baralla en un bar. Tres d'ells porten a presó provisional des de fa un any i mig i ara tots ells afronten el judici a l'Audiència Nacional, un procés que des de les organitzacions independentistes s'ha considerat "sadisme polític i judicial" per part d'un Estat que empresona per "motius ideològics".

En un comunicat publicat aquest matí, els CDR consideren que no es pot qualificar de "terrorisme" la discussió que va tenir lloc a Altsasu entre dos agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles i diversos joves que es trobaven en un bar. La baralla va derivar una denúncia dels policies i posteriorment els implicats es van veure embolicats en un delicte de terrorisme, fet que per a aquestes entitats respon a una suposada "repressió cruel de les llibertats civils" per part de l'Estat.

"Pretenen atemorir-nos tots perquè no ens defensen de la violència de l'Estat", asseguren els CDR, que afirmen que els poders espanyols volen el silenci i l'acceptació de la societat a una autoritat que pren decisions "arbitràries" tant per la qual cosa es refereix als fets d'Altsasu com a les darreres mobilitzacions a Catalunya perseguides per la justícia espanyola.

Cada moviment, perseguit

Els CDR surten a defensar els encausats d'Altsasu just en uns dies especialment complicats per a aquestes entitats. L'activitat d'aquestes entitats independentistes està en dubte després que la Guàrdia Civil hagi identificat una activitat violenta, i fins i tot terrorista, darrere dels CDR. Tot a partir de "proves" com un missatge de veu.

L'últim moviment en relació amb la persecució dels CDR va ser dilluns passat, coincidint amb les mobilitzacions per la citació del concejar de cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarodona. Llavors, després de les concentracions amb "nas de pallasso", la Fiscalia General de l'Estat va demanar una actuació dels Mossos davant de les esmentades organitzacions.