El comitè executiu nacional de CDC ha viscut avui un intens debat en relació amb l’estratègia del partit i les negociacions amb la CUP. Això no obstant, segons la portaveu convergent, Marta Pascal, el partit està “absolutament determinat” a tirar endavant la proposta de resolució tramitada al Parlament i que declara en marxa el procés per a la creació de l’estat català.

Tot i que no s’ha produït cap votació pel que fa al tema, Pascal ha assegurat que el posicionament de la formació és “unànime” i “sense fissures”.

Jordi Turull, Josep Rull i Artur Mas a la reunió d'avui a la seu de CDC a Barcelona

En aquest sentit, la portaveu del partit ha assegurat que al llarg de la reunió s’ha constatat el descontentament i la incomoditat que ha provocat a la formació la filtració del debat que es va produir la setmana passada dins del Consell Executiu de la Generalitat, on alguns consellers van expressar reticències amb relació a la proposta de resolució pactada amb la CUP.

A la reunió d’avui del comitè executiu nacional han estat presents tots els consellers que són membres de la cúpula convergent, tret del titular d’Economia, Andreu Mas-Colell.

No hi ha pas enrere

Pascal assegura que la proposta de resolució, que s’haurà de votar en els pròxims dies, es tirarà endavant tot i les iniciatives que el PP està impulsant davant del Tribunal Constitucional. “No hi haurà cap pas enrere”, ha sentenciat la portaveu que assegura que el posicionament de CDC serà “un acte d’obediència amb el poble català”.