Els quatre senadors de l'antiga CDC i actual Partit Demòcrata Català (PDC) s'han registrat avui com a grup propi al Senat després d'haver rebut sis escons prestats per ERC, Bildu, Coalició Canària i l'Agrupació Socialista Gomera.

Avui expirava el termini perquè els diversos partits que havien obtingut representació a la cambra alta presentessin en el registre de la institució les seves peticions per a la formació dels grups corresponents. No obstant, la decisió definitiva la prendrà demà la Mesa del Senat, una vegada que comprovi que es compleixin les condicions.

Els quatre representants al Senat de l'actual PDC necessitaven rebre prestats sis parlamentaris més amb la finalitat de complir el requisit de deu escons per formar grup propi. Finalment, dos d'aquests escons els prestarà ERC com "a gest de cortesia parlamentària", segons apunten fonts del partit a El Nacional, dos més Coalició Canària, un EH-Bildu i un altre l'Agrupació Socialista Gomera.

De tots aquests partits, només ERC comptarà amb grup propi al Senat en tenir un total de dotze escons (deu com a resultat de les eleccions del 26-J i dos per designació autonòmica). La resta estan abocats a formar part del grup mixt. Per això els interessa també alleugerir d'integrants el grup mixt i facilitar que CDC tingui grup propi.