Els líders dels principals sindicats, CCOO i UGT, han visitat el president d'ERC, Oriol Junqueras, a Lledoners per animar-lo a facilitar un govern PSOE-Podemos. Segons indica El País, Pepe Álvarez (UGT) va anar a la presó dijous passat i Unai Sordo (CCOO) ho va fer aquest dilluns. 

Fonts sindicals han explicat al citat mitjà que tots dos han parlat amb el dirigent independentista per demanar-li que la seva formació faciliti el govern de PSOE-Podemos "pels riscos econòmics, que afecten ja el mercat laboral".

Els sindicats volen que s'acabi la situació d'interinitat, i això no pot passar fins que hi hagi un govern que no estigui en funcions; el govern espanyol fa 8 mesos que està en funcions. Aquesta és una de les inquietuds que Álvarez i Sordo van comunicar a Junqueras. 

De la mateixa manera, els líders sindicals prediquen que és necessari "un executiu en funcions plenes que pugui aprovar un pressupost per impulsar l'economia espanyola, pal·liar els problemes dels serveis públics i ajudar a pal·liar els problemes de pobresa i desigualtat".

Tant CCOO com UGT, recorda El País, han deixat clar en diverses ocasions que el govern PSOE-Podemos és una bona notícia perquè creuen que defensarà millor els interessos dels treballadors.