El consell nacional de CCOO de Catalunya ha decidit avui en una reunió donar suport i adherir-se al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, ja que considera que els seus continguts "s'ajusten perfectament" a la posició que sempre ha mantingut i defensat el sindicat.

Segons ha informat en un comunicat, el consell nacional ha valorat positivament que el manifest insti a la Generalitat i al Govern central a "superar dificultats polítiques i els apriorismes" per assolir l'acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d'un referèndum reconegut per la comunitat internacional i amb un resultat que haurà de ser políticament vinculant.

CCOO considera encertat el reconeixement que fa el manifest del Parlament "com a institució democràtica on es manifesta la voluntat popular d'un país", i ha assenyalat que el sindicat donarà suport a les iniciatives i acords que sorgeixin de la Cambra catalana per articular aquest referèndum acordat.

Debat democràtic

El consell nacional del sindicat també ha afirmat que està d'acord amb el manifest quan diu que ha de propiciar que tothom se senti cridat a participar, contribuint a un debat "escrupolosament democràtic, plural i en igualtat de condicions entre les legítimes opcions que avui es manifesten a Catalunya".

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, participa en nom del sindicat en les reunions del Pacte Nacional, on va sorgir la proposta d'impulsar aquest manifest.

En la reunió del consell nacional també s'ha aprovat el pressupost del sindicat per a aquest any, s'han validat els avals presentats pel candidat a la secretaria general, Javier Pacheco, i s'ha realitzat un minut de silenci pels dos agents rurals assassinats dissabte, que estaven vinculats a CCOO.