El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha assegurat que l'aturada de país "s'ha de plantejar des del conjunt de la ciutadania" i que l'entitat respondrà a la proposta en què "estiguem tots d'acord". En una entrevista a 'Els matins de TV3' conjunta amb el president de PIMEC, Josep González, Pacheco ha destacat que CCOO segueix sent de la majoria del 3-O.

"Va ser l'expressió d'una indignació majoritària a la societat catalana", recorda Pacheco que ha destacat que "l'esperit del 3 d'octubre és trobar consensos" i reclama que totes les entitats han de fer "renúncies necessàries per construir un espai de consens". "La sentència, a més d'una resposta, ha de tenir una lectura política. No poden sortir al carrer només els que apel.len a la república, sinó cal interpel.lar a qui no està d'acord amb la presó", afirma Pacheco.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO ha confirmat que la vaga convocada per la Intersindical-CSC i la IAC per l'11 d'octubre, "no és l'opció" per a Comissions perquè pot portar la "confrontació" als centres de treball i no segueix l'esperit del màxim consens.

En la mateixa línia ha respòs Josep González que ha remarcat que PIMEC no donarà suport a la vaga de l'11-O apuntant que té una "motivació política" i que està "encoberta amb raons laborals". Respecte a l'aturada de país, González ha explicat que "estem davant d'unes possibles sentències que no ens agraden gens", però que les empreses "no acceptarien una aturada llarga" perquè afectaria l'economia i "no seria bo com a resposta".