El Cercle Català de Negocis (CCN) ha enviat una carta a l’expert independent de les Nacions Unides per a la qüestió d’un Ordre Democràtic Internacional, Alfred-Maurice de Zayas, en què ha exposat el rebuig de l’Estat espanyol a reconèixer el dret d’autodeterminació de Catalunya.

El CCN ha criticat “atacs, amenaces, assetjament i repressió política i judicial” contra els polítics catalans, i ha demanat a De Zayas que insisteixi en la necessitat  que les Nacions Unides s’organitzin amb les autoritats catalanes i el Parlament per fer un “referèndum amb plenes garanties i segons els estàndards democràtics més alts”.  

L’associació empresarial ha instat De Zayas a demanar una condemna formal de les Nacions Unides, ja que ha considerat que el Govern espanyol mostra incompatibilitats amb “les accions que duu a terme el PP contra Catalunya i les obligacions internacionals de l’Estat”.

El CCN ha considerat que l’Estat espanyol fa un incompliment de les normes i els estàndards internacionals i ha assegurat que el Govern no ha protestat per les “violacions contra drets fonamentals i atacs personals contra polítics independentistes” davant de les organitzacions europees encara que manté que a l’estiu van fer-los arribar queixes formals.

“Sorprenentment [el Govern] no s’ha queixat, directament o indirectament, per la flagrant violació del dret de lliure determinació que pateixen els catalans a mans del Govern espanyol i de l’aparell de l’Estat, incloses les instàncies legals i judicials”, han subratllat fonts del Cercle Català de Negocis.

El CCN ha subratllat que “la repressió i els atacs del Govern del PP i de l’aparell de l’Estat sota el seu control estan dirigits molt especialment contra el dret d’autodeterminació dels catalans”, alhora que el col·lectiu ha fet incidència en el respecte de normes i principis democràtics internacionals.