“M’agradaria que en una televisió que paguem entre tots els ciutadans, com és televisió espanyola, poguéssim veure processos judicials com el cas Gürtel o l’operació Púnica i fossin plurals com ho som nosaltres”. Així ha respost la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, a la diputada del PP Andrea Levy, que li ha preguntat sobre els criteris de la cobertura informativa de l’actualitat judicial.

La diputada ha lamentat la cobertura del judici del 9-N i ha retret a la CCMA que “utilitzi l’actualitat amb criteris subjectius”. “Creu que ens interessa conèixer el costat més humà del senyor Homs?”, ha preguntat Levy.

En aquesta mateixa línia s’han pronunciat els diputats Sonia Sierra, de Ciutadans, i David Pérez, del PSC, que han qüestionat la neutralitat de les ràdios i televisions públiques de Catalunya. “Vostès se salten l’ètica professional”, ha reblat Sierra i ha recriminat que “només donin veu a una de les parts implicades”.

Pérez, per la seva banda, ha considerat que “l’audiència de TV3 pujaria si fóssiu més plurals”. La caiguda d’audiència de la cadena pública ha estat, de fet, un dels temes més debatuts en la comissió de control de l’actuació de la CCMA.

El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, considera que “caiguda en picat” de l’audiència es deu a la manca d’una estratègia per part de la direcció de TV3, que “s’empara en el futbol i la imputació de Mas”.

Tant Llorach com el director de la Televisió de Catalunya, Jaume Peral, han reconegut “que hi ha molts aspectes a millorar” però han reiterat la professionalitat i pluralitat dels mitjans públics. “Tinc la percepció que el segon trimestre anirem millor”, ha augurat Peral.