El president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, Brauli Duart, ha avançat en la comissió de control del Parlament que l'objectiu de la Corporació és fusionar les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio en el segon semestre del 2017.

Duart ha explicat que els serveis tècnics de la Corporació estan fent un estudi tècnic per veure quines han de ser les característiques físiques del nou espai que estaria ubicat a Sant Joan Despí.

"Un cop tinguem l'informe tècnic, farem la licitació per començar les obres, sempre que des del Govern se'ns autoritzi", ha detallat el president de l'ens públic.

El futur del projecte depèn en part dels nous pressupostos, tot i que en pròrroga pressupostària també és possible. "Tot el que sigui inversió, ha de tenir autorització prèvia del Govern", ha explicat.

"Treballem amb la idea que aquestes obres es facin entre el 2016 i el 2017". En concret, Duart preveu "poder fer el pas de posar les dues redaccions juntes" en el segon semestre del 2017.

Duart ha intentat enviar un missatge als treballadors de la Corporació, donat que el Comité d'Empresa ha estat present en la comissió.

Ha evitat parlar de sinergies ara per ara. És a dir, que un redactor de televisió faci ràdio, i també a l'inrevés, tal com succeeix ja en algunes corresponsalies de la casa.

"Això no vol dir que d'entrada que tots facin de tot, sinó que aquest és un procés gradual, progressiu, molt fonamentat en el consens", ha justificat.

"Hem visitat diversos països per veure altres experiències, per no cometre els mateixos errors", ha puntualitzat.

Foto portada: Parlament de Catalunya.