El director de TV3, Vicent Sanchis, ha anunciat aquest divendres al Parlament que les querelles de la CCMA contra Albert Rivera per "calúmnia, injúria i incitació a l'odi" s'interposaran després de les eleccions municipals i europees del 26 de maig.

Sanchis ho ha anunciat a la Comissió de control a la CCMA a preguntes de Ciutadans. De fet, Sonia Sierra, de Ciutadans, ha recordat que Rivera li va demanar a Sanchis poder debatre i l'ha acusat de negar-s'hi. "Aquí fa olor de por. Vostè té por de debatre amb Rivera perquè li va sortir molt malament quan va debatre amb Arrimadas" i va "perdre estrepitosament".

Sierra ha insistit en diverses ocasions que Sanchis té por de debatre amb Rivera. El director de TV3 ha replicat que és un oferiment "trampa" perquè tothom sap que a ell li encantaria debatre amb Rivera, però "els mitjans públics han d'estar al marge" i ha assegurat que en aquests moments no pot debatre.

Vicent Sanchis comissió control CCMA ACN

ACN

Sanchis va anunciar diferents querelles contra Rivera per acusar TV3 d'haver qualificat de "puta" la candidata al Congrés dels Diputats per Barcelona de Cs, Inés Arrimadas. Sierra li ha preguntat perquè no les havien presentat encara i el director de TV3 ha replicat: "Estem en campanya i per evitar que la JEC diguin que donem més publicitat a uns candidats que a uns altres, vam postergar la presentació de les querelles quan s'acabin la darrera de les eleccions convocades". 

Posteriorment, Sanchis, Llorach i Ciutadans han protagonitzat una nova picabaralla arran de les piulades de Toni Albà contra Arrimadas. 

Debat electorals

Per altra banda, i en referència a la pròxima campanya electoral, la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha anunciat que hi hauran dos debats electorals. El primer serà el de les eleccions europees, el 14 de maig, i serà coordinat per Xavi Coral. El segon serà el de les eleccions municipals amb els candidats a Barcelona el 21 de maig i serà coordinat i moderat per Ariadna Oltra. 

Llorach ha dit que també es faran al Més 3/24 debats a les circumscripcions de Lleida, Tarragona i Girona. Una novetat, ha anunciat, és que faran debats territorials de Catalunya Informació amb tots els candidats als ajuntaments de Girona, Lleida i Tarragona i la seva emissió serà en directe a cadascuna de les demarcacions i amb públic.