A les portes de la publicació de la sentència del judici al procés i en vista de les posteriors manifestacions, la candidata del PP a les eleccions del 10-N, Cayetana Álvarez de Toledo, ha volgut avisar el Govern i els comandaments dels Mossos que si no compleixen la llei, tindrà "les mateixes conseqüències que l'1 d'octubre". Álvarez de Toledo, que ha comparegut a la seu del partit després de reunir-se amb sindicats policials, ha defensat que no hi ha "camí fora la llei" i que el Codi Penal és el "codi de circulació dels adults". 

Després del polèmic discurs del cap de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, en què va amenaçar que ho tornarien "a fer", la candidata popular ha volgut defensar el cos i ha qualificat d'"impecable" el discurs de Garrido. A més, ha titllat d'"insòlit" el fet que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, truqués als comandaments dels Mossos per disculpar-se i ha assegurat que qui hauria de donar explicacions haurien de ser els caps del Departament d'Interior per aquesta "plantada" que ha titllat de "sobreactuada i absurda".

Durant la reunió, en la qual ha participat acompanyada del president dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, i de la seva número dos el 10-N, María Dolores Llanos de Luna, els populars s'han compromès a iniciar un procés de "desplegament" de les forces i cossos de l'Estat a Catalunya. També s'han compromès a l'equiparació salarial entre Policia Nacional i Guàrdia Civil amb els Mossos, i a donar un "plus" als agents que es desplacin a Catalunya per les "circumstàncies" que assegura que viuen aquí. "Viuen assetjats, fustigats i en condicions inacceptables", ha afegit.

Per altra banda, Álvarez de Toledo ha instat els independentistes a "reflexionar" i a veure que el "procés ha fracassat" i que només condueix a la "fugida i a la presó". Un procés de reflexió que, segons la popular, ha "començat" gràcies a l'"immens valor pedagògic de la llei". "La democràcia és un sistema per a adults, els que són nens i volen trencar-ho tot, no volen viure en democràcia", ha defensat, afegint que "els fets tenen conseqüències".