635876267769781103w #NoTeLoPerdonaréJamásCarmena. Aquest és el hashtag que, des d'ahir al vespre, està sent trendig topic a Twitter a l'Estat espanyol. L'origen de la polèmica va començar arran d'un tuit que va fer l'exdiputada del PP i directora de l'àrea internacional de la fundació FAES, Cayetana Álvarez de Toledo, per la posada en escena dels nous Reis Mags de Madrid i el seu estilisme innovador proposat per l'ajuntament de Manuela Carmena.

L'alcaldessa de Madrid no es va poder estar de respondre a les paraules de l'exdiputada popular.

La ciutadania espanyola, dividida per la postura més tradicional del PP i per l'actitud més rejuvenida de Podemos, s'ha fet ressò d'aquesta piulada des d'ahir a la nit i de dues maneres: o bé burlant-se amb ironia de les paraules de Cayetana o bé en defensa de la seva opinió.

La vestimenta dels Reis

El Rei Melcior madrileny es va presentar amb una llarga barba blanca, una túnica de color blau elèctric amb motius vegetals i una senzilla corona. A les xarxes socials, molts l'han comparat amb el mag Merlí.

Gaspar, vestit de rosa i amb un estampat d'aus, també ha tingut el seu moment especial a internet, on l'han comparat amb el jugador de bàsquet del Reial Madrid Sergio Rodríguez pel seu volum corporal.

Baltasar vestia a l'estil rastafari amb un turbant fúcsia amb plomes de faisà d'on sortien unes rastes. La resta de la indumentària era verda i groga amb motius geomètrics.

Capital auster

El pressupost municipal amb què s'ha comptat per posar en marxa la cavalcada de Madrid és inferior al que va utilitzar l'any passat Ana Botella (PP). Aquest any s'han destinat 535.540 euros, més 200.000 aportats pels patrocinadors, mentre que el 2015 van ser 800.000 més 433.430 euros que van donar les empreses privades.