La cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha aprofitat la diada de Sant Jordi per signar exemplars de la Constitució espanyola durant la seva visita a la parada del seu partit, situada a la cruïlla entre la Gran Via i la rambla de Catalunya, a Barcelona, acompanyada de Josep Bou i Dolors Montserrat.

Després ha explicat als periodistes que havia triat signar exemplars de la Carta Magna perquè considera que aquest text legal és "la pau civil espanyola", "el més important" que han fet els espanyols en 500 anys, ha destacat.

Torra "pretén contaminar Sant Jordi"

La candidata del PP també ha criticat el president de la Generalitat, Quim Torra, assegurant que pretén "contaminar" la diada de Sant Jordi amb el seu discurs polític i ha comparat el nacionalisme amb "la pesta".

En declaracions als periodistes abans de participar en un acte al costat de l'escriptor Andrés Trapiello, Álvarez de Toledo ha replicat així a Torra, que avui ha demanat una mediació internacional per solucionar el conflicte català i ha denunciat que és la segona diada de Sant Jordi amb "presos polítics i exiliats" a causa de la "repressió" de l'Estat.

La candidata del PP ha lamentat que no hi hagi "una sola data" a Catalunya que representi el consens català, ni la Diada de l'11 de setembre ni tampoc Sant Jordi, que "hauria de ser una festa de tots". "La declaració de Torra pretén contaminar també la festa de Sant Jordi (...). Això demostra que el nacionalisme és com una pesta que va contaminant-ho tot i fracturant-ho tot al seu pas", ha assegurat Álvarez de Toledo.