La cap de llista del PP català a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha obert una crisi amb aquest partit, després que s'ha disculpat amb els catalans espanyolistes dient que se'ls ha deixat "desemparats" durant anys. "Hem estat profundament anticatalans", ha engaltat.

Álvarez de Toledo ha fet les declaracions en un acte amb entitats unionistes i contràries al model d'escola catalana, en el qual també hi ha participat l'exdirigent del PP i de Vox Aleix Vidal Quadras, i l'actual president popular català Alejandro Fernández.

Les paraules d'Alvarez de Toledo han caigut molt malament entre els dirigents històrics del PP català, donat que ho han vist com un atac frontal, fins al punt que l'expresident de la formació Xavier García Albiol, actual regidor a Badalona, no ha dubtat a replicar-la públicament. Albiol ha assegurat sentir-se "molt orgullós" del seu partit i de la feina feta quan ell el presidia, per la qual cosa no considera "que hagi de demanar perdó per res". 

Albiol ha recordat a l'ACN que fa 28 anys que és afiliat al PPC i que, durant aquest temps, s'han dut a terme "grans gestes" i també "errors". "Ho hem fet tots junts, també al costat del president provincial del PPC a Tarragona i portaveu del grup parlamentari", ha afegit en referència a Fernández, que ocupava aquests càrrecs abans d'arribar a la presidència del partit el novembre passat. Davant de les paraules d'Álvarez de Toledo, Albiol ha respost que ell no es pot "penedir de la defensa d'aquells ideals" que el van dur a afiliar-se ni tampoc del seu "amor per Catalunya i Espanya".