L'única diputada del PP al Congrés per Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo, ha carregat contra Oriol Junqueras i Meritxell Batet durant la sessió constitutiva de les Corts espanyoles. En diversos missatges a les xarxes socials, la diputada popular s'ha rigut de Junqueras perquè ha usat un paper per jurar la Constitució i ha titllat l'acció del líder d'ERC de "patètica i denigrant".

A més a més, Cayetana no s'ha quedat aquí i ha anat un pas més enllà, ha carregat contra la sessió en general al Congrés per la presència dels presos polítics a l'hemicicle, tot i que hagin estat escollits i tenir tots els seus drets intactes. Concretament, Álvarez de Toledo ha assegurat que la sessió ha estat "absolutament grotesca i denigrant per a la democràcia, la raó i la més elemental educació".

Per últim, Cayetana també ha criticat la nova presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, a qui ha qualificat de condescendent i de tenir una actitud passiva en el seu primer dia al capdavant del parlament espanyol.