El líder del PP, Pablo Casado, ha apartat Cayetana Álvarez de Toledo per reunir-se amb el PSOE, parlar sobre la investidura de Sánchez i negociar els llocs del PP en la Mesa del Congrés per a la nova legislatura, un paper que li correspondria com a portaveu del partit.

Segons explica el digital La Política Online, la direcció del Partit Popular s'hauria molestat després que Álvarez de Toledo trenqués el discurs oficial del partit de manera pública, oferint un "govern de concentració constitucional" amb el PP, PSOE i Ciutadans.

La portaveu del PP al Congrés ja va pronunciar la seva postura aquest dilluns dins de l'executiva que el PP va celebrar per analitzar els resultats postelectorals, després que el PSOE i Unidas Podemos anunciessin el seu preacord de govern, no obstant això, el partit va adoptar com a postura oficial la de Casado, que es va mantenir en el 'no' a Sánchez.

L'emprenyada del partit, però, va arribar quan Álvarez de Toledo va decidir seguir el seu propi camí i va exposar la seva postura públicament en un tuit i als periodistes a la seva sortida.

Així doncs, Casado ha decidit escollir el secretari general del PP, Teodoro García Egea, com el seu home de confiança perquè piloti les negociacions amb el PSOE per a la investidura i la Mesa del Congrés.