Com un efecte dòmino, la negativa a última hora de diversos candidats a anar al debat electoral de TVE ha acabat portant bona part de les candidatures a enviar-hi segones i terceres espases. La primera a cancel·lar la seva participació –tot i que inicialment havia acceptat ser-hi–va ser la número u del PP, Cayetana Álvarez de Toledo. Aquest fet, va dur hores després a la cancel·lació d'Inés Arrimadas (Cs) i ha portat, ja aquest dilluns, a la cancel·lació també de Meritxell Batet (PSC) i després de Gabriel Rufián (ERC). 

JxCat i els comuns han decidit mantenir la participació dels seus candidats, Laura Borràs i Jaume Asens. El PP, per contra, ha decidit enviar-hi el número u del partit per Tarragona, Jordi Roca; Cs al número dos de Barcelona, Toni Roldán; el PSC, la tres per Barcelona, Mercè Perea; i ERC el número sis per Barcelona, Gerard Gómez del Moral. Malgrat tot, TVE ha decidit mantenir el debat, que es farà al primer canal en desconnexió per Catalunya, començarà a les 10 h i durarà una hora i mitja.

Sí al debat a tota Espanya

El debat que sí que se celebrarà, però, és el que TVE té previst per aquest dimarts dia 16 amb sis partits que tenen grup propi al Congrés (PP, PSOE, Podemos, Cs, ERC i el PNB). Hi participaran Álvarez de Toledo, pel PP; la cap de llista del PSOE per Sevilla i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; la número dos d'Unides Podem per Madrid, Irene Montero; la número u de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas; el número 2 d'ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, i el cap de llista pel PNB, Aitor Esteban. El debat s'emetrà a les 22h per tot Espanya a través de La 1, el Canal 24 horas i RTVE.es.

També està previst un altre debat amb candidats catalans que tindrà lloc el dia 24 d'abril a TV3, i un altre només amb els espanyols –i que inclou VOX– només un dia abans, el 23 d'abril, que serà amés per Atresmedia.