La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha reclamat aquest dissabte canvis en els continguts informatius del canal públic de televisió de Catalunya, TV3, i ha assegurat: "O TV3 és de tots o no és de ningú, es tanca i punt". Amb contundència, la candidata del PP ha denunciat que, segons la seva opinió, "TV3 s'ha convertit en la televisió residual que només veuen els addictes al règim, els que dormen amb el llaç posat".

La primera candidata dels populars per Barcelona ha fet aquestes afirmacions en l'acte de presentació dels caps de llista per les quatre circumscripcions catalanes, que ha clausurat el president del PPC, Alejandro Fernández. "La Junta Electoral Central (JEC) ha dit a TV3, que tots paguem i que només a ells (els independentistes) representa, que no podia usar frases com presos polítics", una cosa que a la candidata li sembla de "sentit comú".

CAYETANA PP BARCELONA EFE

Davant aquesta decisió, ha afegit que el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha definit com "testaferro d'un pròfug", en al·lusió a al president a l'exili Carles Puigdemont, ha xisclat "'censura'". "Burda censura és la que exerceix TV3 cada dia contra la meitat de Catalunya. Fins a tal punt que TV3 s'ha convertit en una televisió residual que només veuen els addictes al règim, els que dormen amb el llaç posat. O TV3 és de tots o no és de ningú, es tanca i punt", ha assegurat la candidata.

Sobre la decisió de la JEC perquè es retirin els llaços grocs dels edificis públics catalans, ha rebutjat que siguin "un símbol pacífic" o una "divisa democràtica" sinó que, segons el seu criteri, "fan efectiva la submissió dels ciutadans lliures i iguals de Catalunya".

Cayetana Álvarez ha explicat que rebutja la proposta del candidat independentista Jordi Sànchez de participar en un debat electoral a la presó perquè està processat per "delictes greus contra la democràcia" i la seva presència en una candidatura li produeix el mateix rebuig "que les de Tejero o Milans del Bosch, que també van atemptar contra la democràcia". Per això, proposarà un canvi legislatiu perquè les persones processades per rebel·lió no puguin ser candidates.

La candidata del PP per Barcelona ha reconegut que els polítics tenen "mala fama" però, ha puntualitzat, "excepte quan delinqueixen en nom del nacionalisme", perquè llavors "hi ha una cort que diu 'pobre és innocent'", a la qual cosa que ha replicat: "Pobres i innocents nosaltres". "Em pregunto quan ens demanaran perdó a nosaltres pel present", ha afegit, abans de preguntar-se quan els responsables del procés "demanaran perdó a la resta d'Espanya i de Catalunya per la destrucció Civil de Catalunya".