La candidata del PP català per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha dit que preferiria no pactar amb Vox perquè "no m'agraden els partits nacionalistes", ha assegurat, tot i que ha deixat clar que si s'apliqués la política d'aliances d'Andalusia a tot Espanya li semblaria "raonable".

En una entrevista a RAC1, la candidata ha opinat que "preferiria" arribar a un "acord fort" per governar amb Ciutadans després de les eleccions del 28 d'abril, i ha recordat que sempre ha defensat "una fusió —i fins i tot un reagrupament— amb Ciutadans".

Tot i això ha assegurat que si Vox donés suport extern a un govern espanyol integrat pel PP i Ciutadans avalaria aquest model, perquè la formació d'extrema dreta ha modificat els seus plantejaments polítics a Andalusia per "poder pactar".

A parer seu Vox promet "solucions fàcils" que "no són reals", i ha afegit que "derogar l'Estat de les autonomies no crec que sigui ni viable ni desitjable". En canvi, el PP defensa el model constitucional del 1978, i "carregar-nos això em semblaria una irresponsabilitat històrica", ha dit.

La candidata veu plantejaments "xenòfobs" en Vox en qüestions com el seu discurs sobre les deportacions d'immigrants irregulars, per exemple.