La diputada del Partit Popular per Barcelona al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha desvelat aquest dissabte, a través de les xarxes socials, que ha estat operada d'un càncer de pit. En una publicació a Twitter, la política espanyolista ha explicat breument la situació. "Fa dos mesos, en una mamografia rutinària, em van detectar indicis de càncer en un pit. Ahir per la tarda em van practicar una tumorectomia", ha informat. L'operació ha tingut lloc a l'Hospital Fundació Jiménez Díaz, un centre mèdic privat amb concert públic ubicat a Madrid. Álvarez de Toledo ha agraït la feina dels "excel·lents" equips de l'hospital, i ha acabat el missatge amb un apunt per a totes aquelles persones que puguin patir aquest tipus de càncer. "Un emfàtic recordatori a totes les dones en edat de risc: el diagnòstic precoç salva vides".

Ben aviat, les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport cap a la conservadora, principalment provinents de figures a l'entorn del Partit Popular. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, li ha compartit dues emoticones de cor. Des de Catalunya, el líder territorial dels populars, Alejandro Fernández, li ha dit "Cuida't molt, estimada amiga. Amb el coratge que et caracteritza, tot sortirà bé", mentre que el secretari general a Catalunya, Juan Milián, ha compartit amb ella una "fortíssima abraçada". "Molta força i molts ànims", li ha dit. Els missatges també han vingut de més enllà, amb mostres d'afecte per part de l'associació espanyolista S'ha Acabat! i el sindicat de la Policia Nacional JUPOL.

Una etapa en segon pla

Al llarg dels darrers anys, Álvarez de Toledo ens havia acostumat a veure-la envoltada de polèmica. Les seves declaracions rotundament favorables a la sentència del 25% de castellà, o la seva oposició ferma contra l'independentisme, l'havien convertit en una de les principals figures de l'espanyolisme. Però darrerament, la política ha ocupat un segon pla, sense tantes sortides de to.

Entre les poques mostres públiques destacables, la conservadora ha estat notícia per prendre partit en la guerra interna de Cs, després que els taronges temptegessin amb el seu fitxatge per intentar evitar la desaparició més absoluta. Álvarez de Toledo va donar el seu suport a Inés Arrimadas, assegurant que estaria "encantada" que la líder liberal estigués al seu equip o a la seva candidatura, i recordant que va convertir Cs en "el primer partit a Catalunya". I més recentment, el Tribunal Constitucional va rebutjar un recurs presentat per Álvarez de Toledo contra la decisió de la presidenta del Congrés de Diputats, Meritxell Batet, de retirar del Diari de Sessions l'expressió "fill d'un terrorista", que va utilitzar la membre del PP durant un ple el 2020 per referir-se a l'exvicepresident del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias.