La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha reivindicat el seu dret a ser la cap de llista i creu no ha de ser un problema que no parli català.

"Ningú pot impedir a cap espanyol defensar l'Espanya constitucional des de Catalunya. Cada centímetre quadrat d'Espanya és de cadascun dels catalans i cada centímetre de Catalunya és de tots i cadascun dels espanyols", ha defensat en declaracions a Telecinco després que l'eurodiputat del PP, Santi Fisas, l'hagi acusat de menysprear Catalunya i la llengua catalana.

Per a Álvarez de Toledo, no ha de ser un problema que ella no parli català i ha assenyalat que porta molts anys dedicant-se al "desafiament del separatisme".

La que ja va ser diputada al Congrés del PP per Madrid ha denunciat que el projecte independentista vol convertir els veïns i compatriotes en estrangers. "Jo intento reivindicar la convivència, la unió i exercir el meu dret a la ciutadania", ha conclòs. 

Preguntada per si a Dolors Montserrat li ha molestat no ser la cap de llista, ha respost que ho desconeix i ha reconegut la lluita de la diputada catalana dins del PP. Álvarez de Toledo assegura que no sap on anirà Montserrat i ha considera que ella ja ho parlarà amb la direcció del partit.

La cap de llista dels populars per Barcelona assegura que el seu objectiu és "ampliar la base constitucional" i que cada vegada més ciutadans se sumin a partits constitucionalistes davant d'un PSOE que ha definit com a "degradació, divisió i retrocés per a Espanya".

Per a Álvarez de Toledo, "la fragmentació no ajuda quan el que s'ha de fer és un projecte comú per a Espanya". La candidata dels populars espera que el vot es reagrupi en la candidatura del PP i si no és suficient, apunta que caldrà fer pactes. Una situació que "s'ha d'assumir amb realisme i sense alarmisme", segons ha dit.