El 23 de febrer del 1981 va haver-hi l’últim cop d’estat viscut a Espanya. En ell hi van participar membres de l’Exèrcit espanyol i la Guàrdia Civil. Va haver-hi trets al Congrés dels Diputats i a València van aparèixer els tancs al carrer. Tot això però, va ser menys greu que dos milions de ciutadans votant sobre el futur polític de Catalunya l’1 d’octubre del 2017 segons la particular visió de Cayetana Álvarez de Toledo, candidata del PP al Congrés per Barcelona.

En declaracions ahir dimarts a Televisió Española, la cap de llista va assegurar que ha acceptat ser candidata a petició de Pablo Casado perquè Espanya es troba en el pitjor moment des de l’any 1978, un fet que va portar a preguntar-li si considerava que el procés sobiranista havia estat pitjor que el cop d’Estat del 1981.

“Sense cap dubte”, va respondre Álvarez de Toledo, per afegir que el procés “és més greu que Tejero i Milans amb els tancs”. El raonament que va fer servir per justificar que militars armats són menys perillosos que civils votants rau en la suposició que “si un senyor entra disparant trets, és més fàcil de neutralitzar que quan surten moltes persones en una suposada i legítima votació en la que diuen que la democràcia és votar”. A més, ha assegurat que el procés sobiranista és “molt perillós” perquè és una “mobilització d’una part de la societat i exaltació nacionalista sota una suposat vel de pacifisme, per intentar carregar-se un sistema constitucional”.