Cayetana Álvarez de Toledo, una ex diputada del PP que actualment és vocal de la FAES i directora de l'àrea Internacional de la fundació ultradretana, alhora que portaveu de la plataforma Libres e Iguales, ha defensat la fusió entre Ciutadans i el PP en un article a El Mundo. La XIII Marquesa de Casa Fuerte, representant de l'ala més dretana del PP, ha estat col·laboradora en els programes de ràdio de Jiménez Losantos, i s'ha mostrat partidària de tancar TV3, acusant-la de ser "una maquinària sectària de destrucció del discrepant".

Càrrega contra el PP

Àlvarez de Toledo es defineix com a "militant però no simpatitzant" del PP, i assegura que encara té el carnet, tot i que va trencar fa anys amb Rajoy. Però no es talla en criticar als actuals dirigents del PP. Es refereix a Cospedal i a Sáenz de Santamaría amb contundència: "Las chicas se odian. Una tiene celos de la otra. La otra le quitó a la una la silla -literalmente- en un acto. Una cree que la otra utilizó el CNI contra su marido. La otra acusa a la una de filtrar que el suyo se lucraba en Telefónica". I ha criticat que no han deixat d'apunyalar-se mútuament amb una mà mentre aplaudien a Rajoy, el seu cap, amb l'altra.

Feijóo, un perillós nacionalista?

Álvarez de Toledo encara es mostra més hostil cap a Núñez Feijóo, tot assegurant que "la seva política lingüística no difereix essencialment de la de qualsevol nacionalista", per haver dit que "ningú pot ser aliè a la llengua gallega" i per suggerir que Galícia "tenia elements" per ser considerada "una nació sense Estat". Però potser el que més l'escandalitza és que el president galleg suggerís que l'Estat havia de demanar perdó per les càrregues policials de l'1-O. L'acusa, doncs, de "tebiesa" contra els nacionalistes, el major "llast electoral del PP", segons ella (és una ferma defensora d'una major repressió contra l'independentisme).

PP més Cs

Cayetana Álvarez de Toledo, que no estalvia elogis a Ciutadans, demana un acord immediat entre Rivera i el proper líder del PP, tot per garantir la victòria de les dretes en les properes eleccions. Evidentment, està en la línia del que José María Aznar, el seu cap a la FAES, proposava fa uns dies, quan s'oferia a "contribuir" a la "reconstrucció del centre-dreta nacional" per "desarticular el moviment secessionista".