La suspensió de l’acte de la secretaria d’estat d’Espanya Global, Irene Lozano, amb els cònsols acreditats a Barcelona ha estat, segons la Delegació del Govern, causat pel temporal que ha produït ja diversos morts i desapareguts.

Amb tot, el fet que el temporal no hagi afectat en especial a la capital catalana i que hi hagués concentracions de rebuig a l’acte per part d’ANC i Pícnic per la República ha portat als organitzadors de les protestes a concloure que la suspensió ha estat, efectivament, a causa de la pressió exercida per l’independentisme, un extrem que, de fet, ha estat desmentit a la desesperada pel cap de comunicació d’España Global, José Luis B. Benayas, que ha titllat d’‘hiperventilacions indegudes’ que el sobiranisme s’hagi atribuït el mèrit de la desconvocatòria.

La sorpresa, però, ha estat que, potser per un cop  a la vida, la portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha coincidit amb l’independentisme i ha validat la teoria segons la qual, Espanya Global ha suspès l’acte per les protestes.

“No, la causa no és el temporal, sinó el tsunami”, ha escrit Álvarez de Toledo a twitter, per afegir que “el govern d’Espanya ja fa el ridícul a Catalunya”.

Álvarez de Toledo d’acord amb els independentistes, potser per primera vegada. I última?