La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit el govern de Pedro Sánchez que no serà benvingut a Catalunya mentre hi hagi repressió i no es respecti el dret a l'autodeterminació. Així ho ha assegurat a les portes de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, on s'havia convocat un acte de la secretària d'Estat d'España Global, Irene Lozano, amb cònsols. L'acte finalment ha estat anul·lat, segons la Delegació del Govern, per les tempestes.

"Us diem que mentre hi hagi les forces d'ocupació a Catalunya, mentre continuï la repressió política i mentre no es respecti el dret d'autodeterminació a Catalunya, aquest govern de l'Estat no serà benvingut, i així els ho farem saber en totes les visites que ens facin", ha assegurat davant els centenars de persones que omplien el carrer d'accés a l'Arxiu de la Corona d'Aragó, on s'havien citat els cònsols. ANC i Pícnic havien convocat una protesta a la plaça de la Catedral que ha arribat a les portes de l'Arxiu, que és a pocs metres.

Ha estat allà on Paluzie ha anunciat que Espanya Global havia desconvocat l'acte organitzat per explicar les "bondats de la suposada Espanya democràtica" als consols. "Han suspès l'acte perquè no estan disposats ni tan sols a suportar una protesta pacífica, explicant-los què està passant", ha argumentat enmig dels aplaudiments dels presents.