La portaveu del Partit Popular en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha anunciat que no anirà a les manifestacions del Dia de la Dona al·legant que "hi ha moltes maneres d'enfocar" aquest dia però "no com una "protesta contra els homes". A més ha assegurat que "no hi ha una ideologia masclista" que decideixi que les dones se sotmetin pel fet de ser dones, una cosa que a més és "especialment falsa" en el cas d'Espanya.

En la roda de premsa després de la Junta de Portaveus, s'ha definit com a "feminista amazònica" i ha justificat la participació del seu partit aquest any en les manifestacions del 8-M, matisant que s'ha d'enfocar com una "celebració" dels èxits aconseguits. Així, ha rebutjat la "idea falsa" que les dones neixen víctimes i ha assegurat que després de la modernització dels últims 40 anys Espanya és "un dels millors països per néixer dona".

Així, ha instat a fer "un exercici col·lectiu de neutralitat" per veure el que han avançat les dones en els últims 40 anys, "de l'Espanya de Marisol a l'Espanya contemporània", en la que poden elegir "lliurement" i les filles "no neixen víctimes".

El PP sí que es manifestarà

Per la seva part, PP, partit d'Álvarez de Toledo, sí que participarà en la manifestacions d'aquest diumenge amb motiu del Dia de la Dona, però ho farà amb un manifest propi que té previst presentar dimecres vinent i sota el lema "Dona per damunt de tot".

Segons ha explicat aquest dilluns la vicesecretària de Política Social de la formació, Cuca Gamarra, hi haurà presència de la direcció del partit en les diferents manifestacions que es convoquin per part de la societat civil i el PP traslladarà "un missatge positiu de celebració de tot l'assolit i també reivindicació del que queda per aconseguir". Es tracta d'una "crida a la unitat de les dones", ha assegurat Gamarra, perquè les seves reivindicacions "no tenen a veure amb ideologies, sinó amb les diferències que per la seva condició troben en una societat on la igualtat real no existeix".

Aquest serà la primera vegada que alts càrrecs del PP aniran a la manifestació del 8 de març a Madrid, ja que l'any passat el partit no es va afegir finalment a les marxes encara que havia anunciat la presència en la manifestació de Madrid de tres de les vicesecretàries del partit, en no estar d'acord amb el manifest de l'organització per "polititzat i partidista".