Pot costar una catifa 40.000 euros, tal i com aquest dimecres ha denunciat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la seva resposta a les crítiques de Xavier Garcia Albiol a les despeses ocasionades per la conferència a Brussel·les de dimarts?

Doncs com per gairebé tot, la resposta és que sí, perquè sempre depèn de qui la pagui. Segurament per a un particular, fins i tot en plena onada de fred, el preu és decididament exorbitant, però si qui fa l’encàrrec és el Ministeri espanyol d’Exteriors i ho paga amb diners de tots els contribuents, doncs sí, és possible pagar aquests diners per una catifa.

En concret, es tracta d’una “catifa de nus manual” encarregada per al “menjador de gala” de la residència de l’ambaixador espanyol al Vaticà, adjudicada per un preu de 40.072 euros sense impostos a l’empresa Peña Internacional SL, segons apareix al portal de transparència del govern espanyol amb data del 13 de desembre.

Rebaixes de gener

Val a dir que precisament Alfombras Peña, la marca de Peña Internacional SL, dedicada a la fabricació de catifes i tapissos i amb clients com l’Hotel Palace de Barcelona, la Real Academia de la Lengua Española, el Consell d’Estat o la seu de Gazprom entre molts d’altres, ofereix aquest mes de gener un descompte del 50 per cent en bona part dels seus productes, una oferta que el Ministeri no ha aprofitat. Per si de cas, val la pena que Exteriors prengui en consideració que la mateixa empresa també indica que aquest mes ofereix descomptes del 10 per cent en el servei de neteja.

I malgrat el preu, enlloc indica que la catifa tingui la capacitat de volar, tot i que pel seu cost, gairebé ho sembla.