La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha expedientat la catedràtica unionista de Dret Constitucional Teresa Freixes per atorgar a una empresa de la seva família contractes derivats de la seva funció acadèmica, segons assegura El diario.es. La societat Institut Europeu de Dret, administrada per Freixes i la seva filla, va ser contractada en més d'una ocasió pel grup de recerca de la catedràtica, la qual va adjudicar diners procedents de fons europeus, apunta el digital. 

Freixes és una jurista de Lleida especialitzada en dret constitucional i és presidenta de l'organització Concordia Cívica, que defensa la unitat d'Espanya. 

No se sap quin és el nombre exacte de contractes subscrits a favor de l'Institut Europeu de Dret per part del grup de recerca de la universitat. Si més no, El diario.es ha descobert informació sobre el projecte Gender violence: protocols for the protection of victims, amb Freixes al capdavant. Segons la documentació, per aquest projecte el Grup d'Investigació consolidat en Dret Constitucional Europeu, dirigit per la catedràtica, va realitzar quatre contractes per un valor de 18.347 euros.

La universitat ha decidit obrir un expedient a la catedràtica unionista després que el citat digital reclamés el conjunt de justificacions de despeses i les factures dels projectes d'investigació de Teresa Freixes. La UAB es negaria a facilitar aquesta informació, segons el diari, i la comissió de transparència de la Generalitat hauria emés resolucions que obliguen la universitat a facilitar els arxius.  El passat 12 de febrer, la UAB va decidir obrir l'expedient i investigar Freixes.