El catedràtic de Dret Penal de la Universitat Carlos III Jacobo Dopico Gómez-Aller ha desmuntat en un fil de Twitter documentat les acusacions de terrorisme que s'han llançat contra els CDR.

Gómez-Aller ha assegurat que la reforma del Codi Penal que van pactar el PP i el PSOE el 2015 "va ser un desastre en comparar delictes de terroristes i delictes d'activistes", perquè entra en nombroses contradiccions.

Una d'elles és que la versió del Codi Penal espanyol des de llavors està en contradicció amb el que la UE considera terrorisme. "Facin un cop d'ull als delictes terroristes segons la Directiva europea del 2017 i busquin-hi els bloquejos, les assentades, les autopistes, els sabotatges, etcètera", assenyala, recordant que no hi apareixen.

Recorda també que la Directiva europea exclou de la llista de terrorisme "els actes destinats, per exemple, a obligar els poders públics a aconseguir o a abstenir-se de realitzar un acte que no estigui inclòs en la llista de delictes greus".

Segons Gómez-Aller, la situació encara és més greu perquè, fins i tot tenint com a base la modificació del Codi Penal pactada per PP i PSOE, els desordres públics només poden ser delicte si són comesos per organitzacions o grups terroristes (article 573 bis 4). "Una organització que tan sols comet desordres públics no és terrorista", subratlla. Aquest matís va ser introduït per una esmena del PSOE.

El catedràtic insisteix que no es pot considerar terrorista pel fet que els autors dels fets siguin un grup o entitat, perquè els desordres públics "sempre es cometen en grup o emparant-se en ell".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat