Catalunya té tracte d'Estat al festival biennal de catifes florals Flower Carpet, que se celebra a la ciutat de Brussel·les. L'esdeveniment s'organitza des del 1971 cada dos anys a la mítica plaça central Grand-Place, que queda completament tapada per un llençol de flors de 77 metres de llarg i 24 d’ample.

En cada edició hi participen voluntaris de diferents delegacions, però enguany, del 16 al 19 d'agost, ha estat la primera vegada que Catalunya ha rebut el mateix tracte que la resta d'estats. Com diu el llibre oficial de promoció de l'esdeveniment, aquest any "les delegacions venen del Japó, Mèxic, Alemanya, Catalunya, Espanya, Itàlia, Malta i Bèlgica". Com a representants de la delegació catalana hi ha participat la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. 

Voluntaris catalans ja hi havien participat altres vegades, com es pot comprovar al programa del 2016, sense rebre la consideració de delegació. El 2018 totes les delegacions han recreat amb flors un monument declarat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO; en el cas català, la Sagrada Família de Barcelona. Al vídeo següent es pot veure el moment de crear la catifa d'aquest any:

El president a l'exili, Carles Puigdemont, va visitar aquesta creació floral a més de saludar els participants de Catalunya.