Catalunya rebrà 20.157,89 milions d'euros del sistema de finançament autonòmic l'any vinent. D'aquesta xifra total, 18.894,32 milions són entregues a compte, un 7% més que aquest 2018, mentre que 1.263,57 milions són de la previsió de liquidació del 2017.

El Ministeri d'Hisenda ha informat aquest dimarts en el si del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) de les entregues a compte a les autonomies, que ascendeixen en total a 102.920 milions d'euros per al 2019, un 7,23% més que en l'exercici anterior. D'altra banda, el CPFF d'aquest dimarts ha qualificat "d'idoni" el Pla Econòmic i Financer (PEF) de Catalunya.

En declaracions als mitjans després de presidir el CPFF, al costat de la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero ha explicat que les comunitats podran començar ja a elaborar els seus pressupostos per a l'any vinent, però tenint en compte que "estadísticament" la senda d'estabilitat més probable és la de l'anterior executiu espanyol.

Així doncs, hauran d'ajustar-se a l'objectiu de dèficit del 0,1 per cent i no del 0,3 per cent, com proposava el govern espanyol en la nova senda, que divendres passat va ser rebutjada pel Congrés.

Al costat d'aquestes dades, Montero ha traslladat a les comunitats que han de treballar amb la senda de dèficit del 0,1% perquè, de moment, no hi ha cap paràmetre que els permeti pensar que pugui tirar endavant la correcció pactada amb Brussel·les, més flexible.