Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) ha demanat aquest dijous que es reuneixi d'urgència la Junta de Portaveus i la Mesa del Parlament per tractar una petició del seu grup on es demana la compareixença del president Carles Puigdemont davant del ple el proper dilluns perquè doni explicacions sobre els efectes de l'1-O. La petició arriba després que el Tribunal Constitucional hagi suspès un acord de Mesa que, precisament, demanava la compareixença del president.

La petició de compareixença de CSQP es fa en virtut de l'article 169 del reglament de la cambra, i no de la llei del referèndum aprovada pel Parlament i suspesa pel TC. Aquest fet podria permetre la celebració de la compareixença del president el proper 9 d’octubre, tot i la suspensió del Tribunal Constitucional

El TC ha acordat aquest dijous deixar en suspens de forma cautelar l'acord de la Mesa del Parlament que fixava per al dilluns 9 d'octubre la compareixença davant la Cambra del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per abordar els resultats i efectes del referèndum de l'1 d'octubre. Aquest acord va ser adoptat per la majoria parlamentària de Junts pel Sí i la CUP, d'acord amb l'article 4 de la llei del referèndum.

Aquesta suspensió, que s'ha produït per un recurs d'empara presentat pel PSC, no afectaria, però, la petició de CSQP. Per tant, la Mesa podria tornar a reunir-se i aprovar de nou la compareixença del president.

En l'escrit registrat per CSQP, es demana la compareixença "urgent" a fi i efecte de "donar comptes de la situació política de Catalunya després de l'1-O i proposar les mesures polítiques que consideri adients".