_MG_9270

El PSOE ha apostat per la recerca del vot a Catalunya des del principi fins al final de la campanya. Pedro Sánchez, que ja va obrir els actes electorals del PSC a Badia del Vallès, avui ha estat el plat fort del míting de tancament. El líder socialista ha estat rebut per més de 3.000 persones al Palau Olímpic de la Vall d’Hebron a crits de “presidente”.

Sánchez ha assegurat que Catalunya és “fonamental” perquè serà "la punta de llança” i “l’avantguarda" del gran canvi socialista. Tot i això, la presència del candidat a la presidència ha estat fugaç. Tan fugaç, que ha marxat just després de presentar Carme Chacón sense quedar-se a escoltar el seu discurs. Aquest mateix vespre havia de ser a Fuenlabrada per ser-hi també a l'acte de tancament d'allà.

Front anti-PSOE

“En aquesta campanya, hi ha hagut un front anti-PSOE” ha dit Pedro Sánchez, que ha acusat de formar-ne part a tots els seus rivals polítics: PP, C’s i Podemos. El candidat ha tingut retrets per a tots. Segons ha dit, "qualsevol en la situació de Rajoy hauria dimitit fa dos anys” –"o más!”, cridaven des del públic. Podemos, a qui ha culpat de dividir el vot d’esquerra, “està disposat a permetre un govern del PP per evitar que ho faci el PSOE”. Mentrestant, Albert Rivera –xiulat pels assistents– creu que servirà per “apuntalar” un govern popular.

Chacón, tercera

La candidata per Barcelona, Carme Chacón, ha parlat en tercer lloc per darrera d’Iceta i de Sánchez. Amb la veu trencada, després de dues setmanes de campanya, ha presumit de ser "els pares i les mares del millor que s’ha fet a aquest país”. Recordant l’època de tripartit i fets com l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, ha culpat Rajoy i els seus de “boicotejar” des de llavors les “solucions” dels socialistes.

Fotos: Sergi Alcàzar