El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el primer ministre del Govern de les Illes FèroeAksel V. Johanessen, s’han reunit aquest dilluns a Tórshavn, capital d’aquest arxipèlag autònom de Dinamarca. Durant la trobada, els dos governs han signat un acord de col·laboració entre les respectives administracions per tal de definir un programa comú i col·laborar en el desenvolupament de polítiques públiques en els àmbits de la governança i l’economia digital.

Puigneró i el primer ministre Johanessen han coincidit a l’hora de valorar que el desenvolupament digital és una de les claus per fomentar el creixement econòmic inclusiu i que cal que les administracions proporcionin serveis públics eficaços amb la màxima eficiència. A banda dels conceptes inclosos en l’acord, han abordat també altres qüestions d’interès mutu, com ara l’impuls de la identitat digital de la ciutadania o qüestions de ciberseguretat. Durant la trobada hi han estat present també el vice-primer ministre Høgni Hoydal i la ministra de Finances del govern, Kristina Háfoos.

puignero feroe @govern

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i la ministra de Finances del govern feroès, Kristina Háfoos

L’acord signat avui preveu un intercanvi d’informació, experiències i solucions en aquests dos àmbits d’actuació per part de Catalunya i de les Illes Fèroe. A més, organitzaran de forma conjunta esdeveniments i missions empresarials i processos d’assessorament, a banda de la seva participació en congressos internacionals i visites, i també intercanvis de treballadors públics, entre altres iniciatives.

Visita a diferents institucions

Durant aquesta visita oficial, el conseller ha visitat el Parlament de les Illes Fèroe, el centre Føroya Gjaldstova, seu del Programa Nacional de Digitalització, i un del centres de Telecomunicacions (Føroya Tele), l’Agència de telecomunicacions Telecom Agency, la Universitat de les Illes Fèroe i el centre d’emprenedoria del sector TIC. Entre altres, s’ha reunit també amb el portaveu de la cambra legislativa, Páll á Reynatúgvu, amb l’alcalde de la capital, Annika Olsen, i la directora d’Indústria del govern de les Illes Fèroe, Marita Rasmussen.

Tots dos territoris compartiran informació i experiències sobre els aspectes apresos en relació amb la creació i desenvolupament d’una infraestructura digital moderna. A més, han acordat treballar plegats per promoure la presència de la dona en el sector TIC i la seva participació en l’economia digital. També han acordat emprendre altres iniciatives conjuntes a l’hora de desenvolupar projectes pilot en qüestions com ara la digitalització, el 5G i l’emprenedoria en el sector TIC.