Un altre article on s'equipara l'independentisme català amb el terrorisme etarra ha tornat a aixecar molta polseguera aquest dissabte. La cosa apareix publicada a El Español amb aquest titular: Agentes de la Guardia Civil alertan: 'La Cataluña de hoy recuerda al País Vasco de los años 80'. No és res més que el comentari d'un agent jove que diu que li han dit "els veterans".

La resta de la peça recull suposades queixes dels guàrdies que acusen el govern espanyol d'haver deixat anar les coses massa lluny, de no haver-los protegit prou, que els CDR són violents, etcètera.

Un paràgraf que en resumeix el contingut: "Al cos [la Guàrdia Civil], la sensació pel que ha passat aquestes setmanes no és bona. Els agents amb qui parlo m'ho confirmen", diu el periodista, que tot seguit cita una font anònima: "Nosaltres som més joves. Però hi ha gent que fa més temps, com els veterans dels GAR [Grups d'Acció Ràpida], que és en la lluita contra ETA, que ens diu: 'Es respira el mateix ambient de merda que es respirava allà [al País Basc] en aquell moment'. És el mateix rebuig social, la mateixa incomoditat, la mateixa sensació de no sentir-te a casa teva quan ets a casa teva".

A Twitter s'ha mogut un escàndol d'una certa intensitat i alguns ofesos han replicat: