El Govern ha estat present aquesta setmana a Cracòvia per explicar la tasca dels Mossos en el marc del fòrum Cybersec, un espai en què es debat sobre la seguretat europea amb representants de tots els països i que és la principal referència d'aquest àmbit a Polònia

La trobada està impulsada pel Ministeri d’Afers Exteriors de Polònia i compta amb el finançament de l’OTAN i la col·laboració de socis com Microsoft, Deloitte, IBM i Cisco i serveix per reunir en aquesta ciutat polonesa els principals sectors relacionats amb la ciberseguretat, en especial representants de diversos governs, membres de cossos i forces policials i empreses tecnològiques punteres del sector.

Combat del crim cibernètic

Convidada per l’Institut Kościuszki, el think tank que està darrera de l’organització logística del fòrum i responsable de la creació de continguts, la delegació catalana es centra en l’impuls que des de Catalunya s’està donant a l’àmbit de la ciberseguretat. Carles Gallardo, representant dels Mossos, ha estat designat com a ponent en una taula rodona sobre combat del crim cibernètic, on ha defensat la ciberseguretat com ha primera prioritat per tots els cossos policials i forces de seguretat dels països que conformen la Unió Europea.

La Delegació del Govern a Àustria ha acompanyat al representant dels Mossos a CYBERSEC i ha aprofitat per fer contactes amb les empreses de ciberseguretat presents al Fòrum i promoure la seva participació en fòrums de la talla del Mobile World Congress i de l’IOT Solutions World Congress a Barcelona.  

El delegat del Govern a Àustria, Adam Casals Lenz, ha exposat que Catalunya "ha d'estar disponible per liderar la seguretat cibernètica de la indústria al voltant dels dispositius mòbils" perquè "som la capital del Mobile World Congress". Casals també ha animat el territori català a "moure's".