El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que es vendran al voltant de 910.000 tortells de Reis a tot Catalunya, en aquesta línia, es preveu que les les vendes creixin un 2% respecte l'any anterior.  El secretari del Gremi, Antoni Bellart, que ha participat aquest dimarts en la presentació del cupó de l'ONCE del dia de Reis ha assegurat que aquest creixement es deu a què el 2018 la festivitat cau en cap de setmana, per tant els dies de venda i de consum es poden allargar. "Fa dos anys que tenim creixement de vendes", ha assegurat el president del Gremi, Elies Miró, "i ho atribuïm a la recuperació econòmica i, sobretot, a una revaloració evident del producte artesà, més saludable, sense conservants ni colorants artificials i acabat de fer".

En l'acte de presentació del cupó, els membres del gremi han aprofitat per reivindicar el tortell artesà davant l'industrial, recordant les característiques principals que els diferencien. El tortell de Reis de pastisseria, que consisteix en una pasta de brioix farcida de massapà, nata, crema o trufa amb forma circular, sempre està fet a mà la nit anterior a la seva venda, implicant entre 10 i 12 hores en la seva elaboració. A més, sempre porta sucre esponjat, un tipus de sucre natural que s'elabora en pastisseries artesanes, a diferència del sucre dels tortells industrials, i porta fruita confitada de qualitat i fresca.

El tortell artesà de massapà, que segons el Gremi sol costar entre els 20 i 25 euros per a 4-6 persones, segueix sent el més demandat, però l'adaptació a les noves tendències de consum ha fet que sorgeixin nous farcits, com el de crema o trufa. "L'única manera que tenim de lluitar contra el producte industrial és oferir un producte totalment natural i recent fet, perquè en preu no podem guanyar-los", ha dit Bellart, que reconeix que "el tortell industrial també cobreix les necessitats d'un altre tipus de mercat", ja que pot costar al voltant de 6 euros.