En període electoral les enquestes i sondejos no falten. Un 64% dels espanyols veuria amb bons ulls una reforma de la Constitució mentre que a Catalunya, els partidaris de reformar la Carta Magna pujarien fins al 73%. Per altra banda, un 70% dels catalans veurien bé una millora del finançament per a Catalunya i el 40% dels enquestats de tot l'estat estarien a favor de negociar un referèndum d'autodeterminació. Així ho assenyala un sondeig de GAD3 per La Vanguardia, tot i que a Catalunya, el suport puja fins al 60%.

El sondeig també planteja l'aplicació del 155. En aquest sentit, les respostes estan molt ajustades. Un 44% dels espanyols hi estarien a favor mentre que només el 45% hi estaria en contra. A Catalunya però, només ho avalaria un 20% dels enquestats. I sobre l'indult als líders independentistes? Els espanyols no hi estan gens a favor. De fet, només ho veurien amb bons ulls un de cada quatre espanyols. 

Per una altra banda, el suport a la legalització de l'eutanàsia per a pacients que han expressat el seu desig de posar fi a la seva vida arriba al 82% i a Catalunya puja fins al 87%. L'oposició no arriba ni al 9%. Només entre l'electorat del PP s'hi observa certa resistència, amb un 24% encontra i un 64% a favor).

Entre els votants de la resta de partits, el suport arriba fins al 90%.