Els ciutadans catalans són els menys interessats en la informació política en comparació amb altres comunitats autònomes, segons els resultats d'una enquesta realitzada a 4.300 persones per GAD3 i la Fundació AXA per al Fòrum independent 'Periodismo2030'.

Així ho recull un comunicat d'aquest dilluns de 'Periodisme 2030', que afirma que, en ser preguntats pels hàbits d'informació, només un 75% de la ciutadania catalana diu apassionar-se per la informació política, davant d'un 81% a Madrid o d'un 80% a Galícia.

Respecte a la confiança en els mitjans, els ciutadans de Catalunya prefereixen els privats, un 21% davant el 17% que posa la seva confiança en els mitjans de comunicació públics; encara que la meitat de la ciutadania catalana diu desconfiar dels mitjans en general.

D'altra banda, Catalunya juntament amb el País Basc és la comunitat que demana amb més intensitat als periodistes "que siguin més crítics amb el poder", una afirmació que obté un consens de 4,2 sobre 5, mentre que donen una nota de 2,8 a l'afirmació de 'es pot confiar totalment en els mitjans'.

També els catalans són al capdavant dels que creuen que si es vol informació de qualitat cal estar disposat a pagar-la, una afirmació que obté un grau d'acord de 2,7 sobre 5.