Una majoria de ciutadans de Catalunya, el 72,2%, aprova la gestió de govern de Junts pel Sí en el seu primer any de govern, segons ha indicat l’Estudi de Percepció de les polítiques públiques i valoració de govern publicat aquest matí pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

L’executiu liderat per Carles Puigdemont obté una puntuació de 5,5 sobre 10, substancialment per sobre del 4,96 que va obtenir el primer govern d’Artur Mas l’any 2011, moment en què es va realitzar per darrer cop aquesta enquesta.

Pràcticament tres de cada quatre ciutadans (72,2%) aproven la gestió del govern, xifra que també puja si es compara amb l’executiu de CiU del 2011, quan el 65,1% dels catalans atorgaven més d’un 5 a les polítiques de l’Executiu.

El votant de la CUP, prop d’aprovar el Govern

L’Executiu de Junts pel Sí obté un clar aprovat per part dels seus votants (6,65) mentre que suspèn entre els votants de la resta de formacions. No obstant això, els electors de la CUP pràcticament aproven la gestió amb un 4,84, xifra semblant a la dels votants del PSC (4,89).

Els electors més crítics són els de Ciutadans i els del PP, que ni tan sols s’apropen al 5: atorguen al Govern un 4,08 i un 4,47, respectivament.

Fracàs en la lluita contra l’atur i la temporalitat

Tot i les bones dades de l’atur publicades avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), sembla que la majoria dels catalans considera que el Govern no està actuant correctament pel que fa a la lluita contra l’atur i la temporalitat dels contractes. Sobre aquestes dues polítiques, els ciutadans puntuen al Govern amb un 3,84 i un 4,31.

Per contra, els ciutadans valoren molt positivament la política d’infraestructures de ports i aeroports (6,35) i el transport públic (6,16). Fins a 17 polítiques de l’Executiu català se situen per sobre del 5, el que, segons el president del CEO, Jordi Argegalet, demostra que “existeix una millora global de la percepció de l’actuació del Govern”.