El nucli local a Mallorca de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha denunciat que una clienta d'una perruqueria d'Inca, a Mallorca, ha estat agredida per parlar català. Segons va avançar aquest dimarts l'Ara Balears i recull l'associació per la llengua catalana en un missatge al seu compte d'X, antic Twitter, els fets van tenir lloc en un centre d'estètica anomenat Makeover, segons va relatar la mateixa víctima. La clienta va explicar a la persona que l'atenia a la perruqueria el que volia i l'home li va respondre: "En castellano".

Segons explica al citat diari, la clienta va començar a explicar-ho en castellà, perquè, segons assegura, "no té cap problema per parlar en castellà o en anglès". Així doncs, la dona canvia al castellà i, en veure que una paraula no li sortia, va tornar a parlar en català. Va ser en aquest moment en què l'home que l'atenia va empènyer la butaca on estava asseguda i, cridant, li va etzibar: "Fora del meu local! T'he dit en castellà!".

Escridassada i expulsada de la perruqueria

La dona va decidir marxar del centre d'estètica i, segons explica, un cop fora l'agressor i un altre company de la perruqueria li van fer gestos d'insult i li van ensenyar el dit del mig al mateix temps que li van cridar: "Som a Espanya" i "el mallorquí no és un idioma". La denunciant es va posar en contacte amb la Conselleria de Consum de les Balears per denunciar el cas i li van advertir que, "no tindrà cap conseqüència", ja que, segons li van dir, Consum no recull denúncies "d'aquest tipus".

A les xarxes socials s'ha començat a fer viral aquest cas de catalanofòbia i han començat a aparèixer missatges demanant boicotejar aquest centre, de fet, CAL Mallorca ha fet una crida a fer-ho per "dignitat i per la llengua".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic