Una noia ha denunciat haver rebut agressions de la Policia Nacional espanyola a Gijón per ser catalana. Segons explica en un vídeo, "vam anar a menjar a un restaurant, se'ns va asseure al costat de la taula una gent que anava molt ben vestida que ha començat a insultar els catalans".

En sentir-ho, explica que "els hem dit que jo era d'allà i que canviessin de tema per tenir el dinar en pau i que no se'ns ennuegués". Ha estat llavors quan "s'han començat a acarnissar amb nosaltres, a insultar-nos, ens hem escalfat perquè no ens hem de quedar callats davant d'aquest tipus d'agressions i, al final, s'hi ha sumat tota la taula del restaurant llançant-nos a puntades de peu del restaurant i dient que som de la CUP".

Després de deixar aquest bar, explica, "ha vingut la Policia Nacional a buscar-nos, ens ha fet fora i ens han començat a parlar de males maneres, a demanar la documentació, a dir que ens denunciarien, que un d'ells havia estat molts anys a Euskadi i que havia vist molts companys caure en mans d'ETA".

Davant d'això, la noia els va dir que ella no era basca sinó catalana, però segons explica "han estat més rabiosos encara, m'han empès, m'han agredit i anirem a una comissaria a denunciar-los, encara que no crec que serveixi de res".

La noia s'ha lamentat que "tinc aquí família però cada vegada tinc menys ganes de venir".