El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, ha tornat a demanar a Carles Puigdemont i Anna Gabriel que compareguin davant la justícia espanyola, precisament el dia que tots dos es reuneixen a la ciutat suïssa de Ginebra.

Preguntat sobre la trobada dels dos polítics sobiranistes, Catalá ha dit que "el millor que podria passar per la democràcia espanyola" és que anessin al Suprem i remarca, a més, que ho han de fer no només perquè "tenen obligacions ciutadanes" sinó perquè han ocupat càrrecs institucionals i, per això, creu que és més és més greu que no hagin atès els requeriments del jutge Llarena.

"Han d'atendre les obligacions ciutadanes i comparèixer per demostrar que ningú està fora de la llei ni del control dels tribunals espanyols", ha manifestat. Catalá ha evitat fer valoracions polítiques sobre la reunió. El líder de JxCat, Carles Puigdemont, vol plantejar a l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel de "quina manera pot ajudar" al Consell de la República que està impulsant a Brussel·les.